Maarssen 2000 stelt vragen over toeristenbelasting voor scoutinggroepen

Fractievoorzitter Riëtte Habes van Maarssen 2000 heeft vragen aan het college van B&W gesteld naar aanleiding van het bericht op RTV Stichtse Vecht en op de website van VARNws over het heffen van toeristenbelasting voor kamperen op de scoutinglocaties.

Riëtte Habes in een toelichting bij de vragen: 'Naar aanleiding van het persbericht dat de scoutingsverenigingen Marshua, Niftarlake en de Jan Campert een aanslag hebben gekregen vanuit de BghU voor 2019 en dat zij daarbij een zgn nachtregister over 2019 dient aan te leveren heeft de fractie van Maarssen2000 vragen.'

De partij wil vooral opheldering. Hebben de scoutinggroepen in het verleden toerismebelasting betaald? Staat betalen van toeristenbelasting in de vergunningsverlening? Zijn de scoutinggroepen geïnformeerd over de heffing? 

Maarssen 2000 is van mening dat er voor scoutinggroepen een vrijstellingsregeling in de APV moet worden opgenomen daarnaast stelt de partij dat de overnachtingen geen commerciële activiteit betreft maar een educatief en trainingskarakter hebben. De partij wil sowieso dat voor het jaar 2019 een vrijstelling wordt verleend.