VV Maarssen binnen 30 minuten klaar met Victoria

Ruim 160 dagen geleden moesten zowel VV Maarssen als Victoria met pijn in het voetbalhart stoppen met de competitie. Victoria was op dat moment, na de winterstop ongeslagen en opgeklommen naar de derde plek; VV Maarssen was net winnaar geworden van de tweede periode en de trotse koploper. Beide ploegen hadden daarom hoge verwachtingen van de start van het nieuwe seizoen.

VV Maarssen kende een goede voorbereiding. De ploeg had gekozen voor een trainingsprogramma in drie periodes, waarbij de vernieuwde selectie elkaar goed kon leren kennen. Er werd voornamelijk geoefend tegen hoger spelende ploegen, zoals Spakenburg (2e divisie) en Zwaluwen Vlaardingen (hoofdklasse), waardoor de zwakke punten goed zichtbaar weren en hieraan gewerkt kon worden. Vanaf het moment dat de spelers fit genoeg waren voor een hele wedstrijd werd er ook zoveel mogelijk met dezelfde basis gestart om de speelwijze goed te kunnen finetunen.

Deze keuzes pakten in de openingswedstrijd goed uit, want binnen 30 minuten stond VV Maarssen al met 0-4 voor. Victoria begon enthousiast en zette hoog druk. Omdat VV Maarssen in het eerste deel nog slordig was bij aannames en passes, kwam Victoria een aantal keren dicht bij het doel van Peter Veeneman. Eddy Vorm nam in deze fase de ploeg als eerste op sleeptouw; zijn balvastheid zorgde voor meer rust in de organisatie van VV Maarssen. De eerste goal kwam tot stand uit een vrije trap die door de nieuwe aanwinst Glenn Geefshuijsen keurig in de goal werd gekopt. Daarna ging het snel, een uit een aantal vloeiende aanvallen werd Victoria omvergelopen. Deen van Embricqs was twee keer het eindstation en Dion Gerritsen was ook deze wedstrijd weer trefzeker.

Met een comfortabele 0-4 ruststand werd aanvoerder Ricardo Bakker, met een gele kaart op zak, gewisseld voor Ferdi Vrede. Victoria kwam snel in de tweede helft terug tot 1-4, maar verder liet VV Maarssen het niet komen. Onder aanvoering van de foutloos spelende Jasper Attevelt was Maarssen de baas op het middenveld. Wesley Suister en Serkan Yasar waren als invallers dichtbij een treffer, maar wie anders dan Dion Gerritsen maakte het vijftal doelpunten vol.

De tweede helft was minder dan de eerste, maar gezien de warmte en de spanning die er na 45 minuten wel af was, niet geheel onbegrijpelijk. VV Maarssen kan met een lekker gevoel terugkijken op de seizoensopening en met vertrouwen toewerken naar de regiokraker tegen Nita, volgende week op Sportpark Daalseweide, aanvang 14.30 uur.