Opknapbeurt voor Vreelandbrug over de Vecht

Een aantal beweegbare provinciale bruggen is dit najaar toe aan een opknapbeurt. Een daarvan is de Vreelandbrug in de Provincialeweg (N201) over de Vecht in Vreeland. Istimewa Elektro uit Vlissingen gaat tussen 6 en 23 november het bedienings-en besturingssysteem van de brug vervangen in opdracht van de provincie Utrecht. De werkzaamheden geven weinig hinder voor het wegverkeer. Alleen het scheepvaartverkeer heeft in het eerste weekend te maken met een volledige stremming en daarna met bloktijden. (Foto website Provincie Utrecht)

Planning werkzaamheden en scheepvaartstremming
Vanaf vrijdagmiddag 6 november, 16.30 uur tot maandagochtend 9 november, 09.00 uur is er een stremming voor het scheepvaartverkeer dat afhankelijk is van de brugbediening. Kleine boten waarvoor geen brugbediening nodig is, kunnen wel passeren.

Vanaf maandagochtend 9 november, 09.00 uur tot maandagochtend 23 november, 09.00 uur is er een stremming met bloktijden waarbij de brug driemaal per dag wordt geopend voor de scheepvaart.

Twee dagen lichte hinder voor auto's en fietsers
Als de aannemer de afsluitbomen gaat vervangen, is er gedurende twee dagen lichte hinder voor het wegverkeer. Voor fietsers is er gedurende die dagen een omleidingsroute die met borden wordt aangegeven en verkeersregelaars zorgen ervoor dat de juiste route wordt gevolgd.

Na afloop van de werkzaamheden wordt de nieuwe besturing van de brug getest waarvoor de brug meerdere keren geopend en gesloten zal worden. Dit kan gedurende korte tijd zorgen voor enig oponthoud.


Meer nieuws