Komst hondenkennel Loenen aan de Vecht stap dichterbij

Op de agenda van de raad van 3 november stond het plan hondenkennel aan de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht. Het plan is sinds de beginjaren van deze eeuw al een slepende kwestie tussen buurt en gemeente. Met 20 stemmen voor en 13 stemmen tegen ging de raad akkoord met het geven van een verklaring van geen bedenkingen voor de omgevingsvergunning.

De rechtbank oordeelde eerder dat de door het college verleende omgevingsvergunning voor een hondenpension op de Rijksstraatweg 188 in Loenen aan de Vecht niet past binnen de algemene verklaring van geen bedenkingen van de raad. De rechtbank bood het college de mogelijkheid om alsnog een verklaring van geen bedenkingen aan de raad te vragen. In meerderheid werd die verklaring van geen bedenkingen door de raad afgegeven. 

Politiek gezien is het onderwerp nog niet klaar. Door een groep inwoners werd ook een burgerinitiatief ingediend. De raad gaf met 25 stemmen voor en 8 stemmen tegen de inwoners alle ruimte voor deze mogelijkheid van lokale participatie. Voor inwoners dé laatste politieke strohalm om de komst van de kennel tegen te houden.