RTV Stichtse Vecht

Stichtse Vecht krijgt digitale en interactieve Sinterklaasintocht


Dit jaar kunnen er door de coronacrisis geen grote Sinterklaasintochten worden georganiseerd. Ook in de kernen in Stichtse Vecht meert de Pakjesboot dit jaar - met de Sint en Pieten aan boord - niet aan. Maar zonder Sint en Pieten geen gevulde schoenen en geen gezellig Sinterklaasfeest op Pakjesavond. Daarom heeft de lokale publieke media-instelling RTV Stichtse Vecht in samenwerking met de lokale Sinterklaascomité’s besloten een digitale en interactieve Sinterklaasintocht te organiseren op zaterdag 14 november. De uitzending start na de nationale intocht (rond 13.30) en duurt circa 45 minuten.

Initiatiefnemer van deze speciale intocht is Robbert Oelp, eigenaar van Stichts Gevecht Media, mede-eigenaar van TellWithStories.com en hoofdredacteur van RTV Stichtse Vecht: ‘‘Na de bekendmaking van het nieuws dat er geen grote intochten worden georganiseerd, waren we er snel uit. Dit gaan we doen. We willen er voor de kinderen vanuit huis een feestje van maken.’ 

Hoofdrolspelers
Naast de lokale comités van Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nigtevecht en Vreeland hebben tal van bekende en onbekende Stichtse Vechters een rol in de digitale intocht. Denk daarbij aan de danseressen van Exclusive Dance & Sports uit Maarssenbroek en Terpsichoré uit Breukelen. Burgemeester Ap Reinders, de wethouders van Dijk, van Liempdt, Veneklaas en Klomps. Acteur, zanger en musicalster Bert Simhoffer, het theaterduo Les Tantes Déviantes, kinderburgemeester Mahdi El Farissi, verslaggevers Ed Kamans en Ryan Poll van VARNws en Willem Klap en Robbert Oelp van RTV Stichtse Vecht. De presentatie van de digitale Sinterklaasintocht in Stichtse Vecht is in handen van Loenense Pauline van Aken. Zij werkte jarenlang als presentator voor SBS6 en was de vaste stem van Nickelodeon. Pauline is mediatrainer en producent/presentator van PienTV. 

Digitaal en interactief
Tijdens de digitale Sinterklaasintocht worden de kijkers thuis betrokken bij het programma. Diverse interactieve elementen zijn in het programma opgenomen om er alles aan te doen om de Sint en zijn Pieten naar Stichtse Vecht te krijgen. Dans en zing mee en help bij het uitspreken van de spreuk. 

Online Sinterklaasplezier na de intocht
Wie denkt dat het na de Sinterklaasintocht is afgelopen met de Sinterklaaspret, heeft het mis. TellWithStories trakteert de kinderen van Stichtse Vecht op nog een online verrassing. Wat en hoe precies?… Daarvoor moet je natuurlijk naar de uitzending kijken. 

Op zaterdag 14 november rond 13.30 is de officiële digitale live-uitzending van de Sinterklaasintocht te zien op Ziggo kanaal 44 (in Nigtevecht Ziggo kanaal 36), Caiway kanaal 12 en KPN kanaal 1332. De uitzending wordt gedurende een week herhaald en zal na de live-uitzending ook online te bekijken zijn via de website van RTV Stichtse Vecht. 

Heel graag tot dan!