PVV wil onderzoek naar inkomsten Islamitisch Centrum

Fractieleider Wim Ubaghs van de PVV heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de verhuisplannen van het Islamitisch Centrum Stichtse Vecht in Maarssenbroek en de bekostiging ervan. De partij wil dat het college onderzoek doet naar de herkomst van de inkomsten.

In een eerder verschenen artikel op onze website berichtten wij over de huuropzegging van het huidige onderkomen van het Islamitisch Centrum in Maarssenbroek en de wens van de organisatie te verhuizen naar een pand op het industrieterrein. Voor fractievoorzitter Wim Ubaghs (PVV) reden om vragen te stellen aan het college van B&W. De partij wil met eigen geld een specifiek pand aanschaffen. Ubaghs: ‘Bent u bereid om een onderzoek naar de herkomst van het geld te doen en dus niet alleen af te gaan op informatie van bestuurders van het centrum?’ aldus één van de vragen van de fractievoorzitter. 

Om het door ICSV gewenste kantoorpand functioneel te maken moet de bestemming van het pand van kantoorfunctie naar maatschappelijk gewijzigd worden. Daarvoor is goedkeuring van  het college en raad nodig. Als het aan de PVV ligt, wordt de omgevingsvergunning niet gewijzigd zolang de herkomst van het geld niet duidelijk is. Naast de financiële vragen wil de partij dat de gemeente omwonenden en de gemeenteraad informeert wanneer het centrum een nieuwe locatie heeft gevonden.