Eigen bijdrage: Vriendjes gezocht in Maarssendorp

Eigen bijdrage: Vriendjes gezocht in Maarssendorp

Vriendjes gezocht is een pagina voor jongens en meisjes uit de buurt van Maarssendorp die het moeilijk vinden om in contact te komen met leeftijdsgenoten. Zij die graag willen afspreken maar door omstandigheden het lastig vinden om vriendjes in de buurt te vinden en erop af te stappen.

Vriendjes gezocht is een pagina om de eenzaamheid onder kinderen onder woorden te brengen en hopelijk in leuke contacten waar zij zo behoefte aan hebben. Ik heb deze pagina via Facebook aangemaakt en hoop graag ook de eenzaamheid onder de kinderen minder gaat worden.

Ik zelf heb 2 kinderen Jaimy van 9 en Bobbi-Lola van 4. De jongste heeft veel vriendjes in het dorp en daardoor veel speelplezier. De oudste Jaimy zit op het speciaal basisonderwijs in zuilen een hoop van zijn klasgenoten komen met leerlingen vervoer. Waardoor er spelen vaak niet in zit omdat je de ouders niet kent en ze overal vandaan komen uit Utrecht. Dat maakt Jaimy sinds zijn zusje naar school gaat eenzaam. Zij spreekt met de één na de ander af hij kon dat helemaal niet en heeft geen vriendjes van school in de buurt wonen. Ondanks dat Jaimy op korfbal zit en dat graag en met veel plezier doet, nu dat weg valt erg moeilijk waardoor zijn wereldje nog kleiner word. Ik hoop hier mee meer mensen te treffen die zich herkennen dat hun kind in de zelfde dip zit en dat ze wel graag willen maar niet weten hoe en dat de stap erg groot is om nieuwe vriendjes te vinden in de buurt.

Mvg Andrea Boekweit

Foto: archief RTV Stichtse Vecht