Bekeuringen voor illegale motorcrossers Haarrijnse Plas

Bekeuringen voor illegale motorcrossers Haarrijnse Plas

Inwoners van Maarssenbroek ervaren geluidsoverlast van motorcrossers die met name in de weekenden bij de Haarrijnse Plas actief zijn. Samen Stichtse Vecht kaartte de problematiek eerder aan en trok samen met de Utrechtse politieke partij Stadsbelang Utrecht op. Die partij stelde mondelinge vragen aan het gemeentebestuur van Utrecht. Uit de antwoorden blijkt dat er acht bekeuringen zijn uitgeschreven op basis van de coronaregels en dat er andere maatregelen zijn getroffen.

Kenneth de Boer (Stadsbelang Utrecht): "Bewoners van Utrecht, maar ook van Maarssen ervaren wekelijks en met name in het weekend ernstige overlast van illegale wedstrijden en samenkomsten van mensen met tot wel 50 motoren en quads inclusief toeschouwers op het terrein bij de Haarrijnseplas."

Volgens loco-burgemeester van Utrecht Lot van Hooijdonk zijn er onlangs acht bekeuringen uitgedeeld op basis van de coronaregels. Samenkomsten van meer dan twee personen zijn verboden. De gemeente Utrecht heeft ook een aantal maatregelen getroffen om de toeloop van motorcrossers een halt toe te roepen. Zo zijn er verkeersborden geplaatst met een 'gesloten verklaring' en ook een parkeerverbod. Zo wordt het mogelijk gemaakt om ook op andere gronden te gaan bekeuren.

Afsluiten van het betreffende gebied met hekken is vooralsnog niet mogelijk. Over het terrein loopt een weg die niet afgesloten kan worden omdat deze door hulpdiensten worden gebruikt om bij de A2-tunnel te kunnen komen.