Rob Kuin is Online Pokerkampioen van Maarssen

Rob Kuin is Online Pokerkampioen van Maarssen

Op 20 maart werd het Online Pokerkampioenschap van Maarssen georganiseerd. In totaal kwamen er 191 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het virtuele startschot werd om 19.30 uur gegeven en na iets meer dan 4 uur online pokeren werd Rob Kuin de Online Pokerkampioen van Maarssen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. “De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel,” vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Naast de mooie bokaal die hij per post ontvangt, kwalificeert Rob zich voor de halve finales die in juni gehouden worden. Als hij daar bij de beste 10% eindigt gaat hij door naar de landelijke finale. De finale wordt in juli 2021 gespeeld in de Heerlickheijd in Ermelo. Ook Alberto Aramake (2e) en  (3e) Kevin Asbroek wonnen door hun prestatie een plek in de halve finales, ook werden er nog 13 kwartfinale tickets vergeven.