Stichtse Vecht zoekt Cyber agents

Stichtse Vecht zoekt Cyber agents

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is gemeente Stichtse Vecht op zoek naar junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van het speciaal ontwikkelde online spel HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaren. (Printscreen YouTube filmpje).

Volgens burgemeester Ap Reinders is cybercriminaliteit is een algemeen groeiend probleem: “Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat kinderen meer leren over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn.”

Cyber Agent
Door het avontuurlijke spel HackShield te spelen leren kinderen vaardigheden om online gevaar te herkennen en te voorkomen. Reinders: “Tijdens het spel leren zij alles over hackers, datalekken en andere online gevaren. HackShield leert de kinderen al deze online gevaren te herkennen. Waardoor zij ook anderen, bijvoorbeeld hun ouders, opa’s en oma’s en vrienden en vriendinnen kunnen waarschuwen en samen zorgen voor een veilige digitale wereld.”

Vanaf 31 maart hangen op basisscholen, BSO’s, bibliotheken sportverenigingen in Stichtse Vecht posters die kinderen uitnodigen om het spel te spelen. Tevens doen burgemeester Ap Reinders, kinderburgemeester Mahdi el Farissi en wijkagenten Sonja van den Brandhof en Richard Duits via een online filmpje een oproep om mee te doen aan het online spel.

Kom in actie!
Burgemeester Reinders roept alle kinderen in Stichtse Vecht tussen de en 8 en 12 jaar die alles willen leren over hacken, datalekken en veilig internetten op om zich aan te melden. “Gemeente Stichtse Vecht kan jullie hulp goed gebruiken! Via HackShield worden jullie een Cyber Agent die online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Als echte kenners kunnen jullie straks ook jullie omgeving leren hoe zij online veilig kunnen blijven. Aanmelden kan via https://www.joinhackshield.nl/gemeente/Stichtsevecht.

Huldiging
De drie beste Cyber Agents van Stichtse Vecht staat in juni een heuse huldiging te wachten. Omdat de coronamaatregelen veranderlijk zijn, weet de gemeente nog niet op welke wijze deze huldiging precies vorm zal krijgen. Maar, het belooft hoe dan ook een bijzonder (online) evenement te worden waarbij burgemeester Reinders, kinderburgemeester Mahdi el Farissi en de politie aanwezig zullen zijn.

Je kunt je aanmelden via https://www.joinhackshield.nl/gemeente/Stichtsevecht. De beste Cyber Agents wacht een officiële huldiging!