Gemeente geeft cursus ‘Politiek actief’

De griffie van de gemeente Stichtse Vecht organiseert vanaf mei 2021 de cursus ‘Politiek Actief’. In deze gratis, digitale cursus leer je hoe de gemeentelijke politiek werkt. Het is bedoeld voor iedereen die actief wil worden in de gemeentepolitiek of daar over nadenkt.

Over de cursus
De cursus: ‘Politiek actief’ biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. In 3 donderdagmiddagen of avonden leer je meer over de gemeente, maak je kennis met raadsleden, krijg je les in debatteren en leer je hoe je invloed kunt uitoefenen. Met deze cursus kun je verkennen of de (lokale) politiek misschien wel iets voor jou is. De cursus is ook bedoeld voor iedereen die gewoon wat meer van de gemeentepolitiek wil weten.

Data
De cursus start op donderdag 20 mei 2021 en bestaat uit 3 digitale bijeenkomsten. Je kunt je aanmelden voor de middag- of avondcursus. Deelname aan de cursus is gratis. Er wordt gevraagd om bij alle 3 bijeenkomsten aanwezig te zijn. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met de griffie van de gemeente Stichtse Vecht griffie@stichtsevecht.nl

Aanmelden
Inwoners van de gemeente Stichtse Vecht kunnen zich tot en met 10 mei 2021 aanmelden via het aanmeldformulier. Per cursus zijn er 15 plaatsen beschikbaar.