Er wordt volop gevaccineerd in Breukelen

De GGD in de regio Utrecht vaccineert tot en met september prikken in de Stinzenhal. De Stinzenhal wordt eerst gebruikt voor het vaccineren van thuiswonende 60-plussers zonder medische aandoening uit Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Daarna worden hier 18 tot 60-jarigen uit Stichtse Vecht gevaccineerd. De vaccinatielocatie is sinds maandag 12 april in bedrijf.

Belang voor volksgezondheid
Wethouder Volksgezondheid Hetty Veneklaas: ‘We zijn erg blij dat inwoners van Stichtse Vecht sinds deze week dicht bij huis gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19. Tegelijk begrijpen we dat een vaccinatielocatie in de Stinzenhal gevolgen heeft voor de wijkbewoners en de gebruikers van de hal. Maar gezien het grote belang van vaccinatie voor de volksgezondheid hebben we deze locatie op verzoek van GGD regio Utrecht beschikbaar gesteld.’

Mobiel borstonderzoekscentrum verplaatst
Bij de Stinzenhal staat het mobiel borstonderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Woensdag 14 april verhuist het borstonderzoekscentrum naar de parkeerplaats van het gemeentekantoor in Maarssen. Daar blijft het centrum staan tot in ieder geval 6 mei.