Een prikafspraak in Breukelen, hoe moeilijk is dat?

Afgelopen zaterdag viel tot mijn grote vreugde een brief van het RIVM op de mat. Mijn geboortejaar 1952 is aan de beurt voor een Covid prik. Hoera!

Omdat ik best handig ben op de computer en hoorde dat de GGD callcenters overbelast zijn, wilde ik online een afspraak maken. En waar kon ik terecht voor mijn vaccinatie? Utrecht, Nieuwegein of Woerden. Ja maar, we hebben nu toch een priklocatie in Breukelen? Dat is voor mij maar 4 kilometer fietsten.

Toen ik van de verbijstering bekomen was, heb ik het in de brief vermelde informatienummer gebeld en na een paar minuten kreeg ik een vriendelijke dame aan de telefoon. Ze trok mijn vraag na op haar computer en adviseerde me om met de GGD Midden Nederland te bellen. Ze gaf me het nummer. Eén wachtende voor me en alweer binnen een paar minuten kreeg ik alweer een vriendelijke dame aan de telefoon. Ze kwam meteen met een datum voor de eerste en de tweede prik in Breukelen. Toen ik 's avonds naar het journaal keek was er een item over een meneer die bij het maken van een prikafspraak 220 wachtende voor hem had en uren in de wacht had gestaan. Huh? Niks van gemerkt.

Beste jaargenoten, als jullie ook graag in Breukelen geprikt willen worden, jullie hebben het niet van mij maar bel dit nummer van de GGD Midden Nederland: 030 6305400. Succes!