Flambouw in de BENELUX finale van de Firstlegoleague

Zaterdag 17 april hebben de kinderen van groep 7/8 van de Flambouw in Nigtevecht meegedaan aan de Finale van de Firstlegoleague in de BENELUX. In maart wonnen ze de regio finale, dat leverde een ticket naar de BENELUX finale op. Ook tijdens de BENELUX finale, die dit jaar vanwege corona online werd gehouden, deden de kinderen het goed.

De robot slaagde erin diverse missies te voltooien. Helaas leverde het niet genoeg punten op voor een plaats bij de eerste drie. Het project team, dat een innovatie op het gebied van sport en technologie moest bedenken en uitwerken, won echter de eerste prijs tijdens de finale.

Erg knap en wie weet zien we in de toekomst sportcoupes in de trein verschijnen. De kinderen van de Flambouw bedachten namelijk dat het god zou zijn als reiziger tijdens hun rit konden sporten, bijvoorbeeld in een aparte sportcoupe. 

De kinderen hebben een leerzame periode achter de rug, samen met juf Lotte en juf Anouk. Een ding is zeker, volgend jaar doe de kinderen uit Nigtevecht weer mee et de Firstlegoleague!