Gemeente buigt zich over toekomst wijkpark Maarssenbroek

Gemeente buigt zich over toekomst wijkpark Maarssenbroek

Uit de door het college van B&W gegeven antwoorden op gestelde vragen van raadslid Douwe van der Wal (PvdA) blijkt dat het college zich dit jaar gaat bugten over de toekomst van het wijkpark Maarssenbroek. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Het college van B&W: 'Het college ziet het wijkpark als de belangrijke groenvoorziening voor de ca. 25.000 inwoners van Maarssenbroek. Het beslaat ca. 28 hectare en moet een natuurlijke omgeving vormen en gelegenheid geven voor diverse vormen van recreatie en spelen, en koelte in warme zomers. Het onderhoud is erop gericht dat genoemde belangen/doelen zo goed mogelijk worden bediend. Het college beraadt zich over de toekomst van het Superspeelspoor en het veld achter Zwanenkamp. Voor het wijkpark is een traject gestart, beginnend met een analyse van mogelijkheden, globale kosten en mogelijke kostendragers. Aan de hand van die analyse wil het college richting bepalen van mogelijke ontwikkelingen.'

De verwachting is dat in het najaar van 2021 een besluit door het college wordt genomen over mogelijkheden en de 'richting van ontwikkelingen' in het parkgebied. De vrienden van het wijkpark wordt daarbij gezien als één van de stakeholders: 'Zij zullen zeker worden betrokken bij de nadere invulling van mogelijke ontwikkelingen, nadat college en raad de kaders daarvoor hebben gesteld,' aldus het college van B&W.