YouTube première kinderrechtenfilm van OBS Graaf Floris

De kinderen van groep 8 van OBS Graaf Floris uit Loenen aan de Vecht doen dit jaar mee aan het landelijke kinderrechten Filmfestival, hét grootste filmeducatieproject voor Nederlandse basisscholen.

Dit is een initiatief vanuit UNICEF waarin kinderen bewust worden gemaakt van het Kinderrechtenverdrag en leren over de kinderrechten, door zelf een speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden.

Het thema waar de leerlingen van groep 8 voor hebben gekozen is het kinderrecht op privacy. Een veelbesproken thema dat leeft bij de kinderen die veel tijd online doorbrengen. Met groot enthousiasme is de film ‘Snapchat of Privacy?’ door de kinderen uit Loenen aan de Vecht in productie gegaan. Per 22 april om 16:00 uur gaat deze film in première op het YouTube-kanaal het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.

Ook benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan hier de film
“We zouden het erg leuk vinden als onze film zoveel mogelijk wordt bekeken en gedeeld, om zo dit belangrijke onderwerp bij alle leeftijdsgenoten onder de aandacht te brengen. Aan het eind van het school jaar is de grote finale en wordt er bekend gemaakt welke film de meeste impact heeft gemaakt. Deze hopen wij uiteraard met jouw hulp te bereiken!”, aldus Juf Anne van groep 8.
Veel kijkplezier!