Gast training Freestyle Pencak Silat Gaya Baru

Erik Meijer, stijlleider van de Freestyle Pencak Silat Gaya Baru uit Den Bosch kwam op 8 april ’16 met 10 van zijn leerlingen een clinic geven op de school van Pencak Silat Tiga Serangkai uit Maarssen.

Met een opkomst van 39 fanatieke leerlingen uit beide disciplines begon de avond met het uitwisselen van de groet van beide scholen. Na de warming-up werd er gerouleerd in 2 groepen waarbij de leerlingen les kregen in beide stijlen. Diverse grondtechnieken met klemmen en verwurgingen van Gaya Baru onder leiding van Erich Meijer en Bart Burg. En een variatie aan hoge en lage technieken van trappen, stoten en scharen bij Tiga Serangkai onder leiding van Djaya Dimjati,  Adrie Jongeling en Harry Struiksma. Het was een intensieve training van ruim twee en half uur, moe, bezweet maar zeer voldaan hebben de scholen op traditionele wijze de afsluiting van de training gedaan, waarna we met zijn allen elkaars ervaring onder het genot van wat drinken en allerlei lekkere versnaperingen hebben uitgewisseld. Ook werden er weer mooie herinneringen opgehaald uit de tijd waarin Erich Meijer de leraar is geweest van Djaya Dimjati , Adrie Jongeling en Harry Struiksma. Zeker een vermelding waard, dat we een SARA in ons midden hadden t.w. Primla Jaipal van de Tiga Serangkai waar we met z’n allen  voor hebben gezongen.

Het was een zeer geslaagde sport avond. Iedereen bedankt hiervoor en met name voor onze gasten van Freestyle Pencak Silat Gaya Baru Erich Meijer en zijn leerlingen.

 

www.gayabaru.eu

www.serangkai.nl