Nieuwe kleedkamers OSM '75 officieel geopend

De vlammen in de vuurkorven staan vrolijk te dansen en hapjes en drankjes worden neergezet als het langzaam volstroomt met mensen bij OSM’75. Ditmaal niet vanwege een wedstrijd, maar om een nieuwe faciliteit in gebruik te nemen, want eindelijk kunnen ze geopend worden: de nieuwe kleedkamers.

De zichtbaar trotse voorzitter, Aad van Cappellen, vertelt over de nieuwe kleedkamers. ‘De bouw van deze kleedkamers kon mede tot stand komen door Kakelbont Kids, de buitenschoolse opvang die huist op het voetbalcomplex. Zij zijn enorm uit hun jasje gegroeid en hadden een extra ruimte nodig. We zijn om meerdere redenen ontzettend blij met deze partner. Op deze manier wordt het voetbalcomplex meer en meer een maatschappelijk en multifunctioneel sportcomplex.’

Trees van den Hoogen, locatiehoofd, licht toe. ‘Wij zitten al geruime tijd op deze locatie. Dat geeft een enorme meerwaarde, want we kunnen naast de opvang ook een uitgebreid sportprogramma bieden aan de kinderen. Gecombineerd met mijn uiterst gemotiveerde collega’s, is dat een reden voor ouders om kun kinderen aan ons toe te vertrouwen. Waar elders kinderopvang krimpt, kunnen wij de groei nauwelijks aan. Door de samenwerking met OSM’75 konden zij hun langgekoesterde kleedkamers realiseren en wij onze extra ruimte.’ Direct naast de kleedkamers is namelijk de extra ruimte gemaakt voor Kakelbont Kids. ‘Nu kunnen we de jongsten en oudsten een eigen ruimte geven’, aldus Trees.

‘Een verbouwing als deze kost altijd ontzettend veel inspanning’, vertelt Aad. ‘Daarom ben ik er zo blij mee dat zich ruim dertig vrijwilligers vanuit de club hebben ingezet om deze kleedkamers mede tot stand te brengen. De opening is dus niet alleen om de kleedkamers officieel in gebruik te nemen, maar ook om al die mensen die geholpen hebben extra in het zonnetje te zetten.’

Als we dan op deze regenachtige vrijdagmiddag ook nog even mee naar buiten worden genomen, wordt de feestvreugde helemaal compleet. Terreinmeester en erelid Flip Tengnagel mag zijn eigen ‘laan’ onthullen. Flip is onder de indruk van het daverende applaus dat hem ten deel valt.

De bouw van de kleedkamers en de ruimte voor de buitenschoolse opvang is een wedstrijd geweest die alleen maar winnaars kent.