25 september: concerten op kasteel Loenersloot

De gerenommeerde Japanse pianoforte-pianiste Kaoru Iwamura geeft op zaterdagavond 25 september in Kasteel Loenersloot, Rijksstraatweg 211 te Loenersloot twee maal een concert.

Deze concerten worden gehouden in de fraai gerestaureerde, sfeerrijke tuinkamer van het slot met zijn unieke, geschilderde, (linnen) behangsels. In die zaal vinden vanaf de 18e eeuw al regelmatig concerten plaats.

Kaoru speelt op de geheel gerestaureerde Broadwood pianoforte uit 1829. Zij begeleidt de sopraan Kitty Lai en tenor Edmund Chu. Een trio: alle drie professionele musici! Kaoru speelde al vaker op Kasteel Loenersloot. De tafelpiano is ons in bruikleen gegeven door Museum Geelvinck.

Vanwege de corona-omstandigheden is bij elk concert plaats voor een kleiner publiek. Het eerste concert begint om 17.00 uur, het tweede om 19.00 uur. De zaal is bij beide concerten een half uur eerder open, dus om 16.30 en 18.30 uur. Er is geen pauze. Voor en na het concert zijn wel koffie of thee en drankjes en hapjes in de hal verkrijgbaar. We zijn verheugd deze concerten met professionele musici aan te kunnen bieden in deze eeuwenoude locatie. Kiest u één van de mooie concerten!

De musici presenteren u:

'Das Leben ist ein Traum'- Solo en duetten door Haydn en Mendelssohn -

programma onder andere:

Felix Mendelssohn 'Suleika', 'Gondellied' uit 'Lieder ohne Worte'
Franz Joseph Haydn 'Das Leben ist ein Traum' en 'Sympathy '

 

Beschermers van Utrechts Landschap betalen € 12,50;
niet-beschermers € 15,00.
U kunt reserveren op www.kasteelloenersloot.nl.

Er is een speciale (gratis) parkeerplaats, aangegeven met lichtgroene borden. Medewerkers wijzen de weg. Vandaar circa 10 minuten teruglopen naar het slot. Of kom op de fiets of met bus 120.Gezien haar eerdere optredens belooft dit wederom een prachtig concert te worden en nu ook nog met sopraan en tenor!