Weerbericht: Zomers met een enkele (onweers)bui

Dit weekend staat in het teken van zomerwarmte. Het kwik stijgt naar 25 graden en daarbij zal de zon ook haar opwachting maken. De lucht is wel licht onstabiel, dit betekent dat een enkele bui tot de mogelijkheden behoort. Na het weekend blijft het zomers. Het kwik zakt vanaf woensdag wel naar een graad of 22.

Vandaag starten we hier en daar met wat mist of lage bewolking, maar de zon zal al snel haar opwachting maken. In de namiddag kan zich hier en daar een regen en/of onweersbui ontwikkelen. Het kwik stijgt naar 25/26 graden, daarbij staat er een zwakke tot hooguit matige noordoostenwind. Vanavond blijft het nog een tijdlang aangenaam, waarbij het kwik rond de klok van negen rond de 21 graden ligt. Uiteindelijk daalt het kwik naar een graad of 16.

Zondag is het zonnig, wel ontstaan er enkele stapelwolken. Het is nog niet te zeggen of de stapelwolken het buienstadium bereiken. Dit hou ik in de gaten. Het wordt wel warm met een graad of 26 en niet al teveel wind uit noordoostelijke richting.

Maandag is het zonnig. In de middag is er een lokale (onweers)bui mogelijk. Het kwik stijgt naar 27 graden, daarbij staat er een zwakke wind uit het oosten. Dinsdag hetzelfde weerbeeld met zon en een graad of 25. 

Woensdag en donderdag een graad of 21/22  met zon en droog weer.