Records verbroken tijdens vierde Adrie de Lange Hart van Holland Loop

Op dinsdag 21 juni vond de Adrie de Lange Hart van Holland Loop plaats in Kockengen. Een sportief en gezellig evenement dat al weer haar vierde editie beleefde. Nieuw dit jaar waren de prijzen voor het verbreken van de parcoursrecords.

Een vast onderdeel van het evenement is de jeugdloop, waarbij kinderen van basisscholen uit Kockengen en omgeving 1,1 en 2,3 kilometer door de dorpskern lopen. Ondanks een regenachtig begin van de avond, gingen de jonge deelnemers aan de jeugdloop fanatiek van start. Moe maar voldaan namen zij hun medaille, uitgereikt door Regiobank Kockengen, in ontvangst. Gelukkig klaarde het op en rond 19.45 uur gingen de deelnemers aan de prestatieloop droog van start.

De Adrie de Lange Hart van Holland Loop heeft twee afstanden waaruit lopers kunnen kiezen. Er kan 5,5 en 10 kilometer gelopen worden. Beide routes voeren door Kockengen en het mooie, groene buitengebied rond het dorp, waaronder de Hollandse Kade. Nieuw dit jaar waren de prijzen voor het verbreken van het parcoursrecord op beide afstanden. Bij verbreking van een parcoursrecord was een geldprijs van € 50,- te verdienen. Dat bleek niet aan dovemans oren, want er sneuvelden 2 records!

Op de 5,5 kilometer werd zowel bij de dames als bij de heren een nieuwe tijd gelopen, waarbij Matthijs Horlings uit Leiden hiermee zijn eigen record van vorig jaar verbrak. Alle uitslagen, inclusief finishfilmpjes, en foto’s van het evenement staan op www.hartvanholland.net De Adrie de Lange Hart van Holland Loop wordt georganiseerd door sportvereniging 'Laatste bus naar Kockengen' en mede mogelijk gemaakt door veel lokale sponsoren. In 2017 beleeft de Adrie de Lange Hart van Holland Loop haar eerste jubileum. Het evenement wordt dan voor het vijfde jaar op rij georganiseerd.