Weerbericht voor zaterdag 27 augustus: Warm, vanavond kans op onweer

De komende week zal het zomers blijven. De temperaturen zullen meest tussen de 21 en 24 liggen en de neerslag blijft na het het weekend en dan met name op de maandag beperkt tot een enkele bui. De hitte gaat er dus uit en voor de meeste mensen wordt het een stuk aangenamer. Vandaag is het vooral later op de dag/avond een mogelijk tot onweer.

Vandaag zitten we op de scheidingslijn van de hete lucht in het zuiden van de Benelux en de minder hete lucht in het noorden.  Op de scheidingslijn kunnen in de namiddag of avond enkele regen en/of onweersbuien opstaan. Het is nu nog niet te zeggen waar de onweersbuien zich gaan manifesteren. Voor die tijd zijn er flinke zonnige perioden en wordt het 28 graden. De oostenwind is matig. Vannacht is er kans op nevel of mist en in de warme lucht zal het niet kouder worden dan 19 graden, daarbij staat er maar weinig wind.

Zondag schijnt de zon geregeld en vooral in de ochtend is er nog een onweersbui mogelijk. Het kwik stijgt eerst naar een graad of 24/25, maar in de loop van de dag steekt er een matige westenwind op en koelt het enkele graden af.  

Na het weekend blijft het aanhoudend zomers, maar de hitte gaat eruit!