Feestelijke opening van Buitengewoon in Breukelen

Afgelopen zaterdag was een feestelijke dag voor creatieve dagbesteding Atelier Buitengewoon. Onder het genot van heerlijke hapjes en bubbelige drankjes was onze wethouder Jacqueline Koops aanwezig om dit unieke atelier in Breukelen te openen. De toeloop was groot en het atelier werd bedolven onder de bloemen. (Op de foto van links naar rechts: Jacqueline Koops, Alfred van der Zalm, Quina de Graaf, Soley Omarsdottir en Aartje van Leeuwen. Fotografie: Erik Verbon.)

Zoals de wethouder benoemde in haar toespraak, is het ontzettend belangrijk om mensen met een beperking een zinvolle daginvulling te geven. De wethouder benadrukte dat de behoefte aan dit soort plaatsen groot is en dat kwaliteit door de gemeente niet uit het oog verloren mag worden, en zij beaamde vol overtuiging dat atelier Buitengewoon hieraan voldoet.

Om dit feit nog eens te bevestigen kwam wethouder Koops het goede nieuws brengen dat het atelier vanaf januari 2017 als onderaannemer ingehuurd wordt door de gemeente Stichtse Vecht en Woerden om zorg te verlenen aan mensen met een beperking in de vorm van dagbesteding. Dit is een extra kroon op het werk van de twee kunstenaars Soley Omarsdottir en Quina de Graaf van Atelier Buitengewoon. Het betekent dat de gemeenten voor deze zorg staan zullen verwijzen, via het WMO loket, naar atelier Buitengewoon.

Het atelier is een broedplaats voor mensen met een licht verstandelijke beperking, licht psychische stoornissen en of autisme spectrum stoornissen. Hier krijgen zij een plek om zich te uiten, te ontwikkelen en samen te werken. Tijdens de opening was er een handpoppententoonstelling van een van de kunstenmakers, in het atelier van Quina de Graaf. Een verzameling van wel 60 handpoppen van deelnemer Alfred van der Zalm. De poppen zijn een inspiratiebron voor van der Zalm die er een kunstwerk van gemaakt had dat tentoon werd gesteld. Een andere kunstenmaker Aartje van Leeuwen, exposeerde haar schilderkunsten in het atelier van Soley Omarsdottir. Van Leeuwen had speciaal voor deze opening een kunstwerk gemaakt dat onthult werd door de wethouder. Atelier Buitengewoon heeft laten zien wat zij aan recyclekunst maken, zoals kaarten en enveloppen, tassen en kunst.

Wilt u meer weten over het goede werk van dit prachtige atelier dan kunt u kijken op www.atelier-buitengewoon.nl. Mocht u iemand aan willen melden voor atelier Buitengewoon, neemt u dan contact op via mail info@atelier-buitengewoon.nl of kijk op de website voor andere contactgegevens.


Meer nieuws