Filmavond en graduaties Tiga Serangkai

Op vrijdag 27 januari zijn tijdens de jaarlijkse filmavond de stijlleiders van Pencak Silat Tiga Serangkai gegradueerd met de 2e en 3e dan.

Op vrijdag 27 januari hield de Tiga Serangkai haar jaarlijkse filmavond. Hierbij werd eerst aan de kinderen van de jeugdgroep de film getoond die gemaakt is van het kinderuitje. Na de kinderen waren de leden van de seniorengroep aan de beurt die de film te zien kregen die van het sportkamp gemaakt is. Dit jaar waren ook een aantal leden van de Pencak Silat school 'Gaya Baru' uit Den Bosch aanwezig omdat enkele van deze leerlingen dit jaar ook hadden deelgenomen aan het sportkamp van de Tiga Serangkai. Na afloop van de film die door iedereen met veel plezier en leuke herinneringen werd gekeken werd er nog even gezellig nagepraat.

Tot verbazing van de 3 leraren werd voordat zij aan het afronden van de filmavond konden beginnen het woord gegeven aan Erich Meijer, stijlleider van de Gaya Baru. Tijdens het sportkamp was Erich Meijer door de bruine banders van de Tiga Serangkai benaderd met een bijzonder verzoek waar hij met volle overtuiging aan mee wilde werken. Tot enorme verrassing van de 3 leraren vertelde Erich Meijer dat hij hen op voordracht van hun eigen bruine banders een hogere graduatie ging uitreiken. Met trots overhandigde hij Adrie Jongeling zijn 2e Dan en reikte aan Harry Struiksma en Djaya Dimjati beide een 3e Dan graad uit. Zichtbaar ontroerd namen de 3 leraren deze graduaties in ontvangst. Het komt maar zeer zelden voor dat leraren door hun eigen leerlingen worden voorgedragen voor een hogere graduatie. De 3 leraren zijn natuurlijk geweldig trots op deze uitzonderlijke eer en zijn de leerlingen enorm dankbaar voor het respect en de waardering die hieruit spreekt.

Na dit onverwachte moment werden zoals gebruikelijk de mensen in het zonnetje gezet die aan de organisatie van het sportkamp of het maken van de kampfilm hun medewerking verleend hebben. Hierna werd aan alle deelnemers van het sportkamp een certificaat uitgereikt. Met de afspraak om er dit jaar weer een geweldig kamp van te gaan maken werd de avond afgesloten.

serangkai.nl


Meer nieuws