RTV Stichtse Vecht

ChristenUnie-SGP in gesprek over jeugd- en ouderenzorg

De fractie van de ChristenUnie-SGP nodigt bewoners van Stichtse Vecht uit om met haar in gesprek te gaan over het onderwerp ‘jeugd- en ouderenzorg’. De gemeente stelt veel beleid vast en komt tot uitvoeringsplannen voor de jeugd- en ouderenzorg en vooral ook om de behoefte aan zorg te voorkomen. Wat komt daar in de praktijk van terecht? De ChristenUnie-SGP verneemt graag hoe inwoners van Stichtse Vecht de preventie bij jeugd- en ouderenzorg nu in de praktijk ervaren.

Zo rond deze tijd is de gemeente in gesprek over de versterking van het voorveld. Na de overdracht van taken in het sociaal domein volgt nu de gewenning van samenleving en gemeente aan deze nieuwe situatie. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is ‘voorkomen is beter dan genezen’. Hoe zorgen we ervoor dat in een zo vroeg mogelijk stadium potentiële behoefte aan jeugd- en ouderenzorg wordt onderkend en voorkomen.

De fractie komt hierover graag met u in gesprek. Ike Roetman, fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP: "Wij zien het belang van vroeg-signalering en preventie. Als je kunt voorkomen dat (duurdere) zorg nodig wordt is dat (ook) goed voor inwoners. Het is echter wel belangrijk daarin de goede balans te vinden. De vraag is hoe dit door inwoners wordt ervaren. ” Als inwoners heeft u mogelijk concrete ervaringen met dit spanningsveld.

Wanneer u hierover met de fractie van gedachten wilt wisselen bent u van harte welkom op maandag 13 maart van 19.30 tot 20.30 uur tijdens onze fractievergadering op Boom & Bosch, Markt 13 in Breukelen. Vooraf aanmelden via fractiesecretariaat@stichtsevecht.christenunie-sgp.nl of telefonisch via 0621524473.