Maarssen 2000 verrast door huuropzegging oude brandweergarage Maarssen.

De oude brandweergarage in Maarssen heeft jarenlang leeg gestaan en was aan het vervallen tot het moment dat Theater De Rest en RTV Stichtse Vecht interesse toonden om het pand in gebruik te nemen. Dit geschiedt inmiddels al jaren, waardoor er aan de armoedige uitstraling van het pand in het centrum van Maarssen-Dorp een einde is gekomen.

De fractie van Maarssen 2000 was dan ook zeer verrast toen zij hoorde dat de huur aan deze gebruikers werd opgezegd met als reden "Dat de gemeente tot een herontwikeling van dit pand wil komen".

Op zich een logische keuze, die echter nog niet op de politike agenda heeft gestaan. Daarom is de fractie van Maarssen 2000 onaangenaam verrast dat deze reden wordt opgegeven om de huur op te zeggen. Fractievoorzitter Ron Druppers zegt daarover: "Dat er met dit pand op termijn iets gaat gebeuren is logisch, maar dan in samenhang met de totale herinrichting van het Harmonieplein. Dat is namelijk ook de reden dat de gemeente als 'strategische grondpositie' de bibliotheek heeft aangekocht." Druppers vervolgt: "Ook hebben wij begrepen dat de herhuisvesting van de huidige gebruikers nog niet is geregeld. Maarssen 2000 vindt het een must dat de gemeente daar behulpzaam bij is. We kunnen als gemeente deze gebruikers niet zomaar op straat gooien. Daarvoor is hun maatschappelijk functie te groot en belangrijk."

 


Meer nieuws