RTV Stichtse Vecht

Bandexamen seniorengroep Tiga Serangkai

In navolging van de leerlingen van de jeugdgroep was het op vrijdag 7 april de beurt aan de leerlingen van de seniorengroep om examen af te leggen.

 Als opwarmertje voor het examen van de senioren was het eerst nog de beurt aan Jona Saija die zijn examen voor de oranje slip niet op 31 Maart kon afleggen. Ondanks de moeilijkere opgave omdat hij in zijn eentje examen moest doen deed Jona het heel erg goed.

Na hem was het de beurt aan de leerlingen die examen af gingen leggen voor de Gele, Groene of Blauwe band. Naast de leerlingen die een echt examen aflegden was er een 'her-examen' voor Imco Boelsma die in 2011 zijn Oranje examen al met succes had afgelegd maar na een aantal jaar afwezigheid voor blessures en de voorbereidingen voor een marathon zijn vaardigheden nogmaals wilde toetsen.

Voor de Gele Band deden dit jaar zes leerlingen mee die kortgeleden de overstap van de jeugdgroep naar de seniorengroep gemaakt hebben. Zij lieten allemaal zien dat ze de technieken van dit toch hogere niveau goed beheersten. Voor de Blauwe band legde dit jaar voor de tweede keer in de geschiedenis van de Tiga Serangkai een dame het examen af. Astrid Hornman toonde een zeer goede beheersing van de technieken en een enorm doorzettingsvermogen door vrijwel ononderbroken 14 rondes te sparren. Ze moest het opnemen tegen een aantal van de andere examenkandidaten en de Blauwe, Bruine banders en leraren die het examen begeleiden.

Met trots mochten de leraren haar dan ook haar welverdiende diploma overhandigen. De geslaagden van het examen zijn: Oranje Slip: Jona Saija, Gele Band: Amy Beekman, Jelte Stevens, Kasper Rijnen, Joey Spithoven, Thijmen van der Vliet, Arwen Blankenstein, Jelle Noorman, Lennart Schenk en Christian Plevier. Groene Band: Nicky Veenstra, Lars Harmsen en Rik Kwakman. Blauwe Band: Astrid Hornman.

www.serangkai.nl