Appartementengebouw voor Maarssense Kuyperstraat

De locatie waar de voormalige basisschool Kardinaal Alfrinkschool was gevestigd, aan de Kuyperstraat 58 in Maarssen, wordt herontwikkeld naar woningbouw. Na het vertrek van deze school is het gebouw een aantal jaar in verhuur geweest voor diverse maatschappelijke organisaties en partijen. In de lijn van het raadsbesluit, om een deel van het gemeentelijk vastgoed af te stoten, zijn medio 2016 alle huurcontracten beëindigd. Eind december vorig jaar is het vrijgekomen voormalige schoolgebouw gesloopt. (Archieffoto's RTV Stichtse Vecht).

Gemeente Stichtse Vecht: 'Om invulling te geven aan de Woonvisie en meer specifiek een fundamentele bijdrage te leveren aan de woningbehoefte in het sociale segment zijn wij in 2016 in gesprek gegaan met woningcorporatie Portaal. Zij ziet deze locatie als zeer geschikt voor het realiseren van betaalbare en levensloopbestendige 3-kamerappartementen met lift in de sociale huur. De doelgroep bestaat uit 1- en 2-persoonshuishoudens, zowel starters als senioren.'

'In samenspraak met Portaal zijn wij op basis van een stedenbouwkundig kader tot twee varianten voor een appartementengebouw gekomen. Variant 1 betreft een portiekgebouw van 5 woonlagen bestaande uit 26 appartementen. Variant 2 is een galerijgebouw van 4 lagen met 25 appartementen. Met deze twee varianten gaan wij het participatietraject in en leggen wij deze tijdens een informatiebijeenkomst voor een beoordeling voor aan de omgeving,' aldus de gemeente Stichtse Vecht. 

Het woningbouwplan gaat uit van 25 à 26 huurappartementen met een maandhuur tot de eerste aftoppingsgrens (€ 586,68, prijspeil 2016). Betaalbare huur voor de lage inkomens (< € 34.678): 'Met dit woningbouwplan brengen wij ondermeer de doorstroming van senioren op gang, voornamelijk uit grote eengezinswoningen met een lage huur. De appartementen zijn toegankelijk voor rolstoel en rollator,' aldus gemeente Stichtse Vecht.