Worstel clinic bij Tiga Serangkai

Op vrijdag 28 maart 2017 heeft de oud wereldkampioen Frans Jansen bij de vereniging Tiga Serangkai een clinic verzorgd in het Grieks-Romeins en vrije worstelen.

De sportvereniging Pencak Silat Tiga Serangkai heeft een aantal keer per jaar clinics uit andere takken van sport. Dit keer waren er ook een aantal leden van de Freestyle Pencak Silat Gaya Baru uit ’s-Hertogenbosch aanwezig bij deze gastles.

In 776 v.Chr. werd worstelen als een centrale sport in de Olympische Spelen beschouwd. Dit is dan ook een basis voor vele andere vechtsporten. Frans Jansen uit Utrecht werd in 1978 jeugdwereldkampioen en heeft tot voor kort zelf veel geworsteld en les gegeven. Bij het Grieks-Romeins worstelen mag men alleen grepen doen van het hoofd tot de heupen, in tegenstelling tot het vrij worstelen waar men grepen mag doen van hoofd tot de benen en voeten.

Na een lekkere warming-up en een aantal basisoefeningen kreeg men te maken met de Grieks-Romeinse worstelstijl en het vrije worstelen. Al snel bleek dat diverse technieken in de lijn liggen met hoe Tiga Serangkai en Gaya Baru deze beoefenen. De leden waren fanatiek aan het oefenen met de diverse grepen en worpen en verrast door de worsteltechnieken. Iedereen was dan ook laaiend enthousiast over deze leerzame gastles. We hopen dat Frans Jansen nog eens een gastles wil verzorgen bij Pencak Silat Tiga Serangkai Maarssen.

Serangkai.nl