RTV Stichtse Vecht

Zwarte band examen Tiga Serangkai

Eerste zwarte band (1e dan) examen, een historische dag voor Tiga Serangkai.

Zaterdag 10 juni was een historische dag voor Tiga Serangkai, het was de eerste keer dat leerlingen examen deden voor hun zwarte band (1e dan). Wat minstens net zo bijzonder was is het feit dat er maar liefst 5 leerlingen tegelijk het examen aflegden. In een bijna 5 uur durend examen moesten zij hun kennis en beheersing van de technieken laten zien, slopende sparrings en grondgevecht rondes doorstaan en hardingstesten afleggen.

Naast de drie leraren van de Tiga Serangkai maakten ook Erich Meijer en Bart Burg deel uit van de examen commissie. Deze laatste 2, respectievelijk stijlleider en zwarte bander van de Freestyle Pencak Silat Gaya Baru uit Den Bosch, onderwierpen de kandidaten aan een aantal technieken uit hun eigen stijl die de aspirant zwarte banders snel oppikten. Zij werden daarbij geholpen door Lars en Daan Meijer, leerlingen van de Gaya Baru. Op die manier konden leerlingen laten zien niet alleen hun eigen stijl goed te beheersen, maar ook flexibel genoeg te zijn om ook technieken uit een andere stijl te doorgronden en uit te kunnen voeren.

Tijdens de evaluatie van het examen werden emotionele woorden gesproken en menigeen liet een traantje lopen, daaruit bleek eens te meer hoeveel het examen voor de leerlingen maar ook voor de leraren betekende. Met trots mochten de leraren dan ook vertellen dat alle examenkandidaten met overtuiging geslaagd waren voor hun zwarte band. De vijf heren, John Okhuijsen, Wouter Rijnen, Bas van Velzen, Wesley Struiksma en Ramon Doornbos zullen hun bijbehorende diploma uitgereikt krijgen tijdens de jaarlijkse barbecue van de Tiga Serangkai zodat alle overige leerlingen dat heugelijke moment met hen kunnen delen en vieren.

serangkai.nl   gayabaru.eu