Update - Markering aangebracht bij verzinkbare paal Kaatsbaan

Recent vond een éénzijdig ongeval plaats op de Kaatsbaan in Maarssen-Dorp waarbij een fietster tegen de verzinkbare paal aanreed. Het gevolg; een gecompliceerde enkelbreuk. Volgens te hulp geschoten winkeliers vinden éénzijdige ongevallen met de paal vaker plaats.

Met name wanneer het druk is in het gebied en fietsers van twee kanten komen - vanwege dichtgaan of opengaan van de brug -  zien sommige fietsers de paal over het hoofd. Om de zichtbaarheid van de verzinkbare paal te verbeteren heeft de gemeente Stichtse Vecht markeringen aan laten brengen (zie foto). De verzinkbare palen op de Kaatsbaan stonden in het verleden vaker ter discussie.

De gemeente Stichtse Vecht laat in een reactie weten: 'We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd. De paaltjes op de Kaatsbaan staan er al een hele tijd. Paaltjes zijn voorzien van rode LED lampjes en rode belijning op het bovenste deel. De paaltjes zijn dus goed zichtbaar. Maar omdat er een ongeluk is gebeurd hebben we de situatie ter plekke extra verduidelijkt door ook belijning aan te brengen op het wegdek. De Kaatsbaan is een voetgangersgebied waar fietsers zijn toegestaan. Leveranciers kunnen (met een ontheffing) het gebied in tussen 07.00 en 11.00 uur, en bij calamiteiten kan het paaltje omlaag.'

  


Meer nieuws