Eigen bijdrage LP Stichtse Vecht : 'Teken verzet aan tegen de nieuwe Sleepwet'

De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten geeft een uitbreiding aan de middelen die de AIVD en MIVD in mogen zetten. Wanneer deze vernieuwde Wet in gaat mogen de inlichtingendiensten massaal online communicatie afluisteren, ook bij personen die niet verdacht zijn. De AIVD en MIVD mogen alle geautomatiseerde apparaten hacken, denk aan een computer, telefoon of smart-tv. Er mag een DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen en bovendien mogen de verzamelde gegevens met buitenlandse inlichtingendiensten worden gedeeld.

LP Stichtse Vecht doet een oproep aan alle inwoners van Stichtse Vecht om de petitie te tekenen. 'We weten dat er nog mensen zijn die willen tekenen, maar dit nog niet hebben gedaan. Ook de mensen die in augustus al hebben getekend, moeten nogmaals tekenen om het definitief te maken', zo geeft lijsttrekker Dennis Heins aan. 'We kunnen dit niet accepteren, zeker niet wanneer je bedenkt wat er voor burgers allemaal achter wordt gehouden middels achterkamertjespolitiek'.

Ook instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben hun zorgen al geuit over deze Wet. De volledige Wet is hier in te lezen. 

Inmiddels zijn er ruim 210.000 handtekeningen binnen en dit moeten er op maandag 16 oktober 300.000 zijn om een referendum af te kunnen dwingen. 

Via onderstaande link teken je voor het referendum.

teken.sleepwet.nl