RTV Stichtse Vecht

Maarssen-vrouwen boeken monsterzege in Alkmaar

VV Maarssen VR1 heeft ook haar derde wedstrijd in de competitie gewonnen. In Alkmaar werd Alcmaria Victrix met maar liefst 1-11 verslagen. Topscorer Marieke Baas nam vijf van de elf goals voor haar rekening en boekte hiermee een persoonlijk record. Door de winst blijft Maarssen koploper in de 1e klasse C.

Na de zakelijke zege van vorige week op De Blokkers, begon de nieuwe week rampzalig voor Maarssen. Duende van Burik bleek voor de tweede keer haar kruisband te hebben afgescheurd. Sarina Pua kan voorlopig ook niet meer spelen. Alsof dat nog niet genoeg was verdraaide Denise Wammes haar knie op de training. Samen met de eerdere kruisbandblessures van Marjolein Verkruijsse en Anne Vroege betekende dit de complete ontmanteling van de voorhoede, waarvan alleen Marieke Baas nog over is.

Coach Marcel van Dijk koos in Alkmaar voor een voorhoede bestaande uit louter middenveldsters. Zo begon midmid Linda van der Meijden in de spits en stonden Cynthia Buis en Sharona Abels op de vleugels. De enige overgebleven spits - Marieke Baas - begon op het middenveld.

Het begin van Maarssen was matig. Er werd te ruim gedekt en de duels werden te slap aangegaan. Na een eerste waarschuwing van de snelle rechterspits van Alcmaria, was het na vijf minuten toch Maarssen dat de score opende. Het had hierbij wel de hulp nodig van de keepster van Alcmaria, die de bal zomaar inleverde bij Linda van der Meijden. Met een bekeken lobje wist ze de score te openen: 0-1.

Lang kon Maarssen hier niet van genieten, want na een slippertje achterin stond het weer gelijk, 1-1. Op dat moment niet onterecht en Maarssen leek zich op te moeten maken voor een zware middag.

Coach Van Dijk had genoeg gezien en besloot Marieke Baas van positie te laten wisselen met Sharona Abels. Dit sorteerde meteen effect, want na 22 minuten spelen zette zij Maarssen met het hoofd weer op voorsprong: 1-2. Daarna volgde het hoogtepunt van de middag. Marieke Baas nam de bal na een fraaie aanval in de draai mee en rondde fantastisch af (1-3).

Hiermee was het verzet van Alcmaria gebroken en Maarssen ging opeens op volle toeren draaien. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf werd drie keer gescoord, door Cynthia Buis, Linda van der Meijden en Marieke Baas. Zo ging Maarssen met een 1-6 stand de rust in.

In de tweede helft werd Femke Bon vervangen door Sanne van Impelen en ging Maarssen met drie vrouwen achterin spelen. Met bij tijd en wijle oogstrelende combinaties werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gestuurd en liep Maarssen via goals van Lizzy Bouwman, Nikita Theteroglou, Linda van der Meijden en tweemaal Marieke Baas uit naar een 1-11 eindstand.