Eigen bijdrage: Maarssen 2000 stelt vragen over verplaatsen markt Bisonspoor

Via de lokale media hebben de sportverenigingen, gebruikmakend van MFA Safari Bisonspoor Maarssenbroek, gehoord dat de parkeerproblemen rondom het Safari pand nog groter gaan worden. Vanaf 6 januari is het marktterrein Bisonspoor verplaatst naar de parkeerplaats bij het Safari gebouw. De sportverenigingen zien daardoor hun al bestaande parkeerprobleem alleen maar toenemen. Het verplaatsen van de markt is nodig in verband met de renovatie van het winkelcentrum Bisonspoor en gaat zeker een jaar duren. Overleg met de sportverenigingen hierover heeft niet plaatsgevonden. Commissielid Mw. Riëtte Habets van Maarssen 2000 stelt hierover vragen aan de verantwoordelijk wethouder.

De heer Verlaan, bestuurslid van Volleybalvereniging VOC Maarssen, reageert verrast als hij vanuit de lokale media moet vernemen dat de parkeerplaats voor het gebouw MFA Safari voor tenminste een jaar als marktplaats gebruikt gaat worden. ‘de parkeerplaatsen zijn aangelegd voor het zwembad, sporthal en overige activiteiten, de capaciteit is nu al tekort laat staan als daar straks ook nog ruimte afgaat voor de markt’, schrijft Verlaan als ingezonden stuk op de site van Nieuwsblad VAR.

De fractie van Maarssen 2000 is verbaast over de gebrekkige communicatie naar de verschillende sportverenigingen toe. Deze huurders van MFA Safari zijn niet gekend in de besluitvorming. Er is dan ook geen inspraakmogelijkheid geweest. Voor Maarssen 2000 komt de verplaatsing van de markt dan ook over als ondoordacht en slecht gecommuniceerd met alle betrokkenen. En vraagt om toelichting op deze procedure aan de verantwoordelijk wethouder.

Maarssen 2000, sociaal & betrokken!