Achtergelaten (brom)fietsen in Bisonspoor verwijderd

Maandag 27 september is de gemeente begonnen met het verwijderen van (brom)fietsen die al langer dan 14 dagen op dezelfde plek stonden in Bisonspoor in Maarssenbroek. De verwijderde fietsen zijn naar het depot gebracht. (Foto website gemeente Stichtse Vecht)

Fiets of bromfiets ophalen bij het depot
In de openbare ruimte mogen fietsen en bromfietsen mogen maximaal 14 dagen op dezelfde plek staan. Is jouw (brom)fiets verwijderd? Neem dan contact op met de gemeente en maak een afspraak om je (brom)fiets weer op te halen. Bij het depot heb je een geldig legitimatiebewijs nodig en natuurlijk de sleutel van de (brom)fiets. Je betaalt € 35 (let op: je kunt alleen met PIN betalen).

Bewaartermijn 13 weken

De gemeente bewaart de verwijderde (brom)fietsen 13 weken in het depot. Fietsen of bromfietsen die na die termijn niet zijn opgehaald worden geschonken aan de Sirkel. Daar worden ze opgeknapt en doorverkocht. Kijk voor meer informatie op www.stichtsevecht.nl/depot.

Labelacties

Woensdag 8 september heeft de gemeente Stichtse Vecht op Bisonspoor alle (brom)fietsen die eruit zagen alsof ze al lang niet gebruikt waren van een waarschuwingslabel voorzien. 14 dagen later (op 22 september) kregen de (brom)fietsen die nog steeds niet waren verplaatst een nieuw label (een ‘Let op’-label). De (brom)fietsen met dit label die nog steeds op dezelfde plek stonden, zijn verwijderd.

Voldoende stallingsruimte

Iedereen vindt het fijn om zijn (brom)fiets op een goede manier te kunnen stallen. Achtergelaten (brom)fietsen houden onnodig stallingsplekken bezet. Door deze (brom)fietsen te verwijderen zorgen we ervoor dat er voldoende stallingsruimte is. Acties als deze in Bisonspoor gaan we ook op andere plekken in de gemeente uitvoeren.

Lees meer over de regels voor het stallen van je fiets of bromfiets.