Afscheid verongelukte broers Isay en Noah: ‘het is heel heftig’

Maarssen - Honderden mensen namen vandaag afscheid van de verongelukte broers Isay (18) en Noah (16) Gesser uit IJsselstein. Eind juli kwamen de twee broers om het leven bij een botsing met een taxi.

De rouwstoet begon vanochtend vroeg bij de voetbalclubs VVIJ en IJFC in IJsselstein, waar de jongens hebben gevoetbald. Vrienden en familie van de broers vormden een erehaag langs de rouwstoet. Verschillende leden van de clubs droegen als eerbetoon een voetbalshirt.

Vanaf daar reed de stoet naar sportcomplex De Toekomst van Ajax in Amsterdam Zuidoost, waar Noah voetbalde.

Later op de dag was er een grote bijeenkomst bij de Maarsseveense Plassen voor genodigden. Aansluitend neemt de familie daar in besloten kring afscheid van Noah en Isay, waarna ze worden gecremeerd.

Surinaamse wijze

Bij de uitvaart is aandacht voor de Surinaamse afkomst van de twee broers. Zo worden de kisten op Surinaams traditionele wijze gedragen. “Dat gaat met muziek en dan en dat ritueel heeft ook een belangrijke betekenis, namelijk het op een dwaalspoor brengen van de geesten,” zegt Judy op het Veld, woordvoerder van de familie tegen RTV Utrecht.

RTV Utrecht

Volgens de woordvoerder van familie maken de nabestaanden een zeer moeilijke tijd door. "Het is heel heftig, maar naar omstandigheden zijn ze ontzettend sterk. Het is ook fijn dat ze veel hulp krijgen van buitenaf, maar het mag duidelijk zijn dat verdriet onbeschrijfelijk groot is.

Frontale botsing

De broers kwamen eind juli om het leven bij een ongeval op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. De auto waarin ze zaten raakte op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje. De taxibestuurder liep alleen lichte verwondingen op.