Alzheimer Café Maarssen: De jongere, vitale oudere met dementie.

Wanneer we denken aan mensen met dementie, hebben we daar allemaal een beeld bij. Veel van deze beelden laten een oudere mens zien. De laatste jaren zien we echter steeds meer jongere ouderen met dementie.

Deze mensen zijn vaak net met pensioen, soms is de partner nog aan het werk. Daar waar men nog graag iets zou willen betekenen voor de maatschappij, vallen er juist gaten. Of omdat deze mensen zelf het overzicht missen en de grip kwijt raken of omdat de maatschappij vindt dat zij er niet bij horen. Ook de partner komt plotseling in een heel ander levensritme terecht. Sociale contacten kunnen veranderen en nog steeds weet niet iedereen hoe je het beste met deze ziekte om kunt gaan.

Gastspreker

De gastspreker op deze avond is Freek Gillissen, verpleegkundig consultant en werkzaam bij het Alzheimercentrum Amsterdam. Freek heeft een uitgebreide kennis over dementie en is gespecialiseerd in jonge mensen met dementie. Met de kennis en de ervaring die hij heeft opgedaan is hij een boeiende spreker, die op veel van uw vragen een antwoord weet.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in de Vondel, Vondelstraat 51, 3601 EX Maarssen
Aanvang: 20.00 uur.
Vanaf 19.30 uur bent U van harte welkom voor een lekker kopje koffie.