Alzheimercafé Breukelen-Loenen zoekt vrijwilligers

Alzheimer Café vraag aandacht voor twee openstaande vrijwilligers vacatures binnen het Alzheimercafé Breukelen-Loenen.

Het Alzheimer Café is een bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.  In het Alzheimer Café geven we informatie over dementie en alles wat hier rondom heen speelt en zorgen we voor een aangename, veilige sfeer waar mensen hun ervaringen met elkaar delen.  Met een team van vrijwilligers en professionals worden deze avonden voorbereid en georganiseerd. Elke bijeenkomst wordt een bepaald thema behandeld waarvoor een professional wordt uitgenodigd.  De gespreksleider van het Alzheimercafé en de professional zorgen voor een duidelijk verhaal en dat de vragen uit de zaal rondom het thema beantwoord worden.

De functie van coördinator

De coördinator van een Alzheimercafé zorgt voor de continuïteit van het Alzheimer Café, is de spil binnen het team en het aanspreekpunt voor de vrijwilligers en coördineert de verschillende werkzaamheden. In deze functie ben je de duizendpoot die het leuk vindt om te plannen en te organiseren. Als lid van de werkgroep heb je de rol van voorzitter. Met de andere vrijwilligers plan en bespreek je de inhoud van het jaarprogramma voor de Alzheimercafé avonden. In overleg met de penningmeester maak je jaarlijks een begroting. Verder is het belangrijk dat je het leuk vindt om een netwerk op te bouwen en over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

De functie van gastvrouw/gastheer

De gastvrouw/gastheer zijn het gezicht van het Alzheimercafé, ze zorgen dat de locatie er uitnodigend uitziet, heten bezoekers welkom bij binnenkomst. Ze weten mensen op hun gemak te stellen als ze voor de eerste keer de avond bezoeken. Dragen zorg voor de consumpties en ze zorgen voor een prettige sfeer. Je geeft, als nieuwe bezoekers komen informatie over het verloop van de avond en begeleid ze naar een plekje in de zaal. Je verwijst bezoekers, als hier vraag naar is, naar de uitgebreide informatietafel. Je maakt een praatje met de vaste bezoekers die je inmiddels hebt leren kennen.Na afloop ruim je met z’n allen de zaal op en vindt er een korte evaluatie van de avond plaats. In deze functie maak je deel uit van een leuke groep vrijwilligers waarbij ook jouw inbreng in de werkgroep gewaardeerd wordt

Het is mogelijk om vrijblijvend een avond mee te draaien in het team. De tijdsinvestering is vijf avonden per jaar op een vaste avond: (4 uur per avond).  De voorbereidende werkzaamheden voor de avond en deelname aan de werkgroep.

De bijeenkomsten vinden plaats bij:
Zorggroep De Vechtstreek, Restaurant de Meander,
De Aa 50,
3521 VV Breukelen.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joke Heemskerk, waarnemend coördinator van het Alzheimercafé Breukelen.
Je kunt haar bereiken via het mailadres: j.heemskerk@alzheimervrijwilligers.nl

Meer informatie over onze afdeling is te vinden op de afdelingswebsite:
https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht