Ambachtelijke bakker opent deuren in Loenen aan de Vecht

De winkel op de hoek van de Dorpstraat en Grutterstraat in Loenen aan de Vecht gaat weer leven. De winkel die in de volksmond bekend staat als het winkeltje van Petra wordt omgetoverd tot Boulangerie. Als kleinkind van een bakker, kon Chris Sant het niet laten. Na een succesvolle carrière in de reclame is het bloed gaan kruipen waar het niet gaan kan. (Archieffoto ter illustratie)

Vorig jaar zomer heeft Sant een opleiding gevolgd aan de Bakery Institute in Zaandam, om zo na 3 maanden gekneed te worden tot Boulanger. En met Succes. Sant :”Deze opleiding was een geweldige ervaring, zo geweldig dat het mij zelfs persoonlijk veranderde”. Sant vervolgd: “ Mijn omgeving merkte het op, dat was voor mij het teken dat ik er meer mee moest doen dan alleen een titel op linkedIn.”

Zo rees het idee voor Boulangerie Chris. Een kleine bakkerij waar de bakker in de winkel staat. En waar de klanten het gehele proces van dichtbij kunnen volgen. Sant: “Brood gaat steeds meer terug naar de basis, water, bloem en zout 'Dus zonder rommel.” Sant gaat werken met Desem, dit is de basis voor zijn brood. En als er vragen zijn dan geeft de bakker daar graag antwoord op.

De winkel gaat open vanaf 17 juni.