A.s. zaterdag 'The Day The Music Died' op radio en TV in de Geheime Zender

Programmamaker Freddy van de Velde neemt u zaterdagavond 26 augustus tussen 20.00 en 23.00 uur mee terug naar het roemruchte tijdperk dat we zeezenders hadden op de Noordzee in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Dit jaar is het alweer 49 jaar geleden dat er een einde kwam aan het tijdperk van radiopiraten op de Noordzee. Ze werden piraten genoemd, maar eigenlijk waren ze dat niet, omdat ze uitzonden buiten de territoriale wateren.

Wie kent ze nog; piratenzenders die uitzonden vanaf de internationale wateren. Namen als Veronica, R.N.I. (Radio Noordzee Internationaal), Radio 227, Radio Dolfijn en Radio Monique klinken de oudere generatie bekend in de oren. De datum 31 augustus 1974 ging de geschiedenisboeken in als 'The Day The Music Died'. Vanaf die datum werden de zeezenders definitief verboden.

Vele zendschepen zijn inmiddels gesloopt, maar de de sfeer van het Veronica zendschip, de M.V. Norderney, is nog te proeven bij een bezoek aan de gerestaureerde trawler inclusief de middengolf zendantennes. Het schip ligt aan de NDSM-Pier in Amsterdam-Noord alwaar het dienst doet als multifunctioneel activiteitencentrum.

Dit jaar is het 49 jaar geleden dat het zendverbod in ging. Omdat vele ouderen nog terugdenken aan de nostalgie van die tijd heeft programmamaker Freddy van de Velde na vele verzoeken ook dit jaar besloten om hier weer aandacht aan te schenken. Dit doet hij in een speciale thema uitzending van zijn programma "De Geheime Zender". Naar zijn eigen zeggen wordt het weer een bijzondere uitzending met veel geluidsfragmenten en muziek van toen en hij raadt u aan de zakdoeken alvast gereed te houden

De Geheime Zender wordt LIVE uitgezonden op de radiofrequenties van RTV Stichtse Vecht via de kabel en ether, maar is ook via het TV-kanaal te volgen met rechtstreeks beeld van uit de studio Ook is er de mogelijkheid om via internet mee te kijken en te luisteren. Tijdens de uitzending kunt u bellen met Freddy op 06-23403404. Helaas zijn deze bijzondere uitzending geen verzoekjes aan te vragen.


Meer nieuws