RTV Stichtse Vecht

[Audio-interview]: Na je pensioen dingen doen waar je energie van krijgt

In het RTV Stichtse Vecht programma ‘Liefdewerk oud papier’ van afgelopen zaterdag schoof Maarssenbroeker Mario van Dijk aan. Sinds een paar maanden is hij weer ombudsman namens de PvdA. En verder is hij diaken van de Arkgemeenschap, lid van het Oranje comité in Maarssenbroek en nog een heleboel meer. Een man die energie uitstraalt.

Vol passie vertelt hij over zijn werk als PvdA-ombudsman, de hulp die hij inwoners en biedt en hoe hij zijn netwerk daarvoor inzet. ‘Bezige Bij’ Mario is daarnaast betrokken bij Kerkgemeenschap de Ark in de Maarssenbroekse wijk Duivenkamp.  Naast zijn werk als ‘diaken’ - de Diaken is een gekozen lid van de Kerkenraad met als taak het verzorgen van hulp aan noodlijdenden binnen de gemeente - is hij betrokken bij de PR van een aantal activiteiten zoals de jaarlijkste kerstmarkt en de oliebollenverkoop rondom Oud & Nieuw.

Van Dijk: ‘Ik wil niet achter de geraniums zitten maar alleen dingen doen waar ik energie van krijg. Niet te veel ruzie maken alsjeblieft.’ Vol trots vertelt Mario over Kerkcentrum De Ark die door vrijwilligers operationeel wordt gehouden als kerkcentrum, buurtcentrum en locatie voor culturele activiteiten.