Avond-lockdown en strengere maatregelen overdag

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen.

De maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05:00 uur en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Kijk voor het volledige overzicht van de nieuwe maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Minder contactmomenten

De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag door, maar wel met aanvullende regels. In de avond is bijna alles gesloten. Kijk hier voor een kort overzicht van alle coronamaatregelen.

Wees extra voorzichtig bij contacten tussen ouderen en kinderen

Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen in 2021 nog een boosterprik tegen het coronavirus halen. Sommige mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen geen prik krijgen tegen het coronavirus. Of de prik werkt bij hen minder goed. Deze groep mensen kan extra ondersteuning krijgen. Tips voor als je bang bent voor besmetting kun je lezen op de website van de Rijksoverheid.

Basisregels voor iedereen

Of je nu wel of niet gevaccineerd bent, de basismaatregelen zijn heel belangrijk. Laat je testen bij de GGD als je klachten hebt. Ook als je al gevaccineerd bent. Houd 1,5 meter afstand en was vaak je handen. Bekijk het overzicht van alle basismaatregelen.