Badeendjes, herauten en vrijmarkten: wat kan je met Koningsdag in Stichtse Vecht beleven?

Leg je oranje outfit maar alvast klaar want Koningsdag komt eraan. De Oranjeverenigingen in Stichtse Vecht hebben ook dit jaar alles uit de kast gehaald om een topdag te organiseren. Wat valt er op de 56e verjaardag van koning Willem-Alexander allemaal te beleven? 

Wie in Vreeland woont hoeft geen alarm te zetten want de herauten zullen je tijdens de lawaaiparade gegarandeerd wakker maken en oproepen om naar het dorpsontbijt op het Kerkplein te komen. Na dit eetfestijn mag iedereen zich uitdossen want erna vindt de ludieke verkleedparade plaats voor jong en oud. Ook kan je leuke koopjes scoren op de vrijmarkt op het grasveld tegenover het Dorpshuis. Het volledige programma van Vreeland vind je hier. 

Helpen tijdens Koningsdag?

Mocht je in Vreeland niet dé vintagekast of dat leuke jasje kunnen vinden, niet getreurd, ook in Maarssen-Dorp is er aanbod. De bewoners en ondernemers organiseren zelf een vrijmarkt en diverse activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen in park Goudestein oer-Hollands koekjes happen en andere spelletjes spelen tijdens de 'Kinderspelen'. Het programma voor Maarssen-dorp is zo goed als rond, wel is de Oranjevereniging nog op zoek naar mensen die die dag willen helpen met verschillende activiteiten. Dezelfde oproep heeft ook Comité Ter Aar uit Nieuwer ter Aa op hun website geplaatst, zie hier. De oproep en het programma van Maarssen-Dorp vind je hier.

Mocht je na het struinen even tot rust willen komen langs de Vecht, kijk dan niet gek op als je 3000 spartelende badeendjes langs ziet drijven. Om stipt 14:15 uur zal de traditionele badeendenrace op de Vecht in Maarssen beginnen, en zal de rivier geel kleuren.

Niet alleen de eendjes zullen de Vecht op, ook het gemeentebestuur én de commissarissen van de Oranjevereniging Breukelen zullen op het water strijden om de felbegeerde Oranjetoeter. De race start om 11:30 uur bij huize Grigia en eindigt aan de achterzijde van het gemeentehuis Boom en Bosch. Als je iets anders dan de oranjetompouce wil, probeer dan eens de Oranjestroopwafels die je net zoals de unieke Puzzel van Breukelen aan de Kerkbrink kan kopen. Zie hier het hele programma in Breukelen.

Wie échte dieren wil zien kan beter naar Kockengen, want tussen 10 en 12 uur in de ochtend kan je op de Sportweg alpaca's bewonderen. Op deze locatie zullen overigens alle Koningsdagactiviteiten plaatsvinden. Zie hier het hele programma van Kockengen. In Nigtevecht kan de gezelligheid niet vroeg genoeg beginnen, daarom zijn zij vorige week al begonnen met verschillende activiteiten. Op Koningsdag zelf kan je terecht in de partytent waar ook diverse activiteiten zijn gepland. Zie hier het hele programma van Nigtevecht.

Mocht je na 20:30 uur toch nog zin hebben in een feestje, ga dan naar Loenen. Vanaf 9 uur kan je feesten met de band 'The Recipe'. Zie hier het hele programma van Loenen.

Tips?

Laat het ons weten!