RTV Stichtse Vecht

Basisschool De Ludgerus bestaat 150 jaar!

Zaterdag 5 november bestond de Ludgerusschool 150 jaar. Dit jubileum wordt door de school in 2022 en 2023 uitgebreid gevierd. De school staat hier bij stil door diverse activiteiten te organiseren, een vernieuwd logo te introduceren en een lustrumweek te organiseren.

Als schooldirecteur ben ik enorm trots op dit mooie jubileum en het is bijzonder datwe dit met elkaar kunnen vieren!

• Petra Gommers - Schooldirecteur De Ludgerusschool

Feest!

Vrijdag 4 november werd met alle leerlingen al kleinschalig ‘de verjaardag’ van de school gevierd. Met versiering, taart, feestelijke activiteiten en een toneelstuk werd er aandacht gegeven aan het jubileum. Verder heeft Meester Paul speciaal voor deze bijzonderegelegenheid een nieuw schoollied geschreven. Tijdens deze feestelijke dag werd ook het vernieuwde logo van de school gepresenteerd. Een logo dat net als de school met de tijd meegaat en past bij deze bijzondere viering.

Lustrumweek 2023

Van 22 t/m 26 mei 2023 wordt het 150-jarig bestaan groots gevierd met een lustrumweek. Tijdens deze week zal stil worden gestaan bij de historie van de school en zullen feestelijke activiteiten worden georganiseerd. “Wat we precies gaan doen, houden we nog evengeheim, maar het wordt gegarandeerd een groot feest!’’ aldus de enthousiaste Petra Gommers.

Terug in de tijd

De geschiedenis van De Ludgerusschool gaat terug naar de Kerklaan, waar de school in 1872 werd gebouwd. In 1964 verhuisde de school naar de dorpskern van Loenen aan de vecht, waar de school sindsdien gevestigd is aan de Prinse Margrietlaan. Sinds 2019 is de school gevestigd in een prachtig nieuw gebouw dat de eigentijdse visie en de manier van lesgeven van de school uitdraagt. Want op De Ludgerusschool hebben ze de ambitite om iedere leerling te laten groeien in een uitdagende leeromgeving waar iedereen zich kan ontwikkelen. Dat doen ze met onderwijs dat bruist van energie.