BBB met Stichtse Vechters en boer Koos de verkiezingen in

Anton Verleun is zaterdag 12 november, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de BBB, gekozen tot lijsttrekker van de BBB voor de Provinciale Staten Verkiezingen in de provincie Utrecht. Op de kieslijst staan ook een aantal Stichtse Vechters waaronder de bekende boer Koos uit Kockengen. 

Anton Verleun is zaterdag 12 november, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de BBB, gekozen tot lijsttrekker van de BBB voor de Provinciale Staten Verkiezingen in de provincie Utrecht. Anton Verleun, die in de regio Utrecht en Woerden al jaren werkzaam is als dierenarts, wil in het centrale deel van ons land samen met zijn partijgenoten de populariteit van de BBB verder vergroten door nadrukkelijk op te komen voor alle inwoners die verdwaald zijn in het huidige overheidsbeleid.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten worden op 15 maart 2023 gehouden. Eén van de doelstellingen in het verkiezingsprogramma van BBB Utrecht, dat binnenkort wordt vastgesteld, is de leefbaarheid verbeteren van de Provincie Utrecht voor zowel de burger als de boer. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat de provincie mede zorg moet dragen voor het dichtbij beschikbaar houden van de basisvoorzieningen, ook in kleine kernen. Anton Verleun: “Goed voorbeeld hiervan is de bus weer terug in de straat. Een aanzienlijk deel van het budget van de provincie gaat naar het OV, echter hebben veel burgers afgelopen jaren verschillende buslijnen zien verdwijnen zowel in dorpen als in de stad. Dit gaat ten koste van de leefbaarheid, terwijl de provincie zou moeten streven naar aantrekkelijke steden en dorpen.”

Het vaststellen van de kandidatenlijst is het startpunt van een nieuw en actief geluid in de politiek met een transparante agenda waarin de burger participeert. Ook het versneld realiseren van meer woningruimte is een speerpunt voor BBB Utrecht. Voor iedere burger een thuis! BBB ziet kansen zowel binnen bestaande contouren, als daarbuiten, indien inpasbaar vanuit omgevingskwaliteit. BBB Utrecht heeft een breed gedragen lijst die bestaat uit 17 proactieve politici, met 8 vrouwen en 9 mannen die qua opleiding, leeftijd en maatschappelijke status een dwarsdoorsnee vormen van de Nederlandse samenleving. Zij staan schouder aan schouder om een gezond en plezierig leef- en werkklimaat in dit groene en vitale deel van Nederland te behouden voor de komende generaties. Vanaf nu zullen de kandidaten zich actief binnen de provincie laten zien.

Voor deze regio zijn dit: Jantine Zagt-Lokhorst, Nieuwersluis (nummer 7 op de lijst), Dimf Ghijsels-Kerkhoff, Abcoude (nummer 8 op de lijst), Koos Cromwijk, Kockengen (nummer 12 op de lijst), Arno van Vliet, Breukelen nummer 14 op de lijst) en Nico de Dood, Waverveen (nummer 17 op de lijst).


Meer nieuws