RTV Stichtse Vecht

Ferdinand Bolsius overleden

Afgelopen zaterdag is na een kort ziektebed Ferdinand Bolsius overleden. Velen kennen hem nog in de periode dat hij raadslid en wethouder is geweest in de gemeente Maarssen. Daarnaast heeft hij ook bestuurlijk voor vele verenigingen veel betekend.

Gemeente Maarssen

Geboren in Schijndel, gewoond in Maarssen. Ferdinand Bolsius heeft veel deelgenomen aan bestuur. In de periode van de gemeente Maarssen is hij zowel raadslid als wethouder geweest. Daarnaast was hij voorzitter van het lokale bestuur van de VVD. Uit die periode herinnert huidig wethouder Frank van Liempdt hem ook als een heer en bourgondiër. "Toen ik vijfentwintig jaar geleden begon als raadslid heeft hij mij opgeleid. Hij was een kundige politicus en bestuurder en een fijne man. Een echte bourgondiër. Ik ben dankbaar voor alles wat ik van hem mocht leren." 

Bestuurlijk

Naast zijn politieke carrière was Ferdinand ook zeer betrokken bij maatschappelijke organisaties. Zo was hij voorzitter van de Stichting PHA Nederland (deze stichting streeft ernaar de kwaliteit van leven van mensen met pulmonale hypertensie en hun omgeving te bevorderen), lid van de cliëntenraad van de gezondheidscentra Maarssenbroek en voorzitter van MASK, een koor dat nog steeds wekelijks repeteert in de Ark in Maarssenbroek. Jaren heeft hij ook meegezongen in dit koor.

Juffrouw Brigitte

Veel oud-kinderen uit Maarssen zullen zich juffrouw Brigitte nog wel herinneren. Veel te vroeg overleed zij in 2008. Voor Ferdinand een slag omdat hij samen met haar een goed leven had opgebouwd in Maarssen. Samen zouden zij van een oude dag gaan genieten vol van alle goede dingen die voor de bourgondiër in Ferdinand het leven de moeite waard maakte. Goede wijn en spijs en muziek! Vijftien jaar na het overlijden van zijn Brigitte mag ook Ferdinand rusten in vrede.