RTV Stichtse Vecht

Benefiet-concerten voor Oekraïne in Kasteel Loenersloot met gerenommeerde pianist Willem Brons

Willem Brons, de maestro van de pianomuziek, éminence grise onder de Nederlandse pianisten, is bereid gevonden op 7 mei voor giro 555 twee concerten te geven. Daar zijn we heel blij mee!

Misschien heeft u Willem Brons bij Podium Witteman gezien, of volgde u zijn uitvoering in het concertgebouw, waar hij het magistrale tweede boek van Bachs Wohltemperierte Klavier integraal uitvoerde. Hij is een bijzonder mens en groot pianist die op 7 mei in Kasteel Loenersloot speelt, een prachtlocatie bij Loenersloot.
Geheel belangeloos treedt hij hier 2 keer op: om 17.00 en om 20.00 uur.  Hij bespeelt tijdens elke concert de tafelpiano (ook wel pianoforte genoemd) en de piano. De opbrengst van beide concerten gaat naar giro 555 tbv Oekraïne.
Programma van beide concerten: (om 17 uur en om 20 uur)
Op de Broadwood pianoforte:

J. Haydn: Sonate in g klein Hob XVI/44

- Moderato
- Allegretto

W.A. Mozart: Sonate in C groot K.V.330

- Allegro moderato
- Andante cantabile
- Allegretto

Op de gewone piano: 

F. Schubert: Sonate in Bes D960

- Mollo Moderato
- Andante Sostenuto
- Allegro con delicatezza: Scherzo en Trio
- Andante cantabile
- Allegro ma non troppo

Voor beide concerten bent u een half uur voor aanvang welkom, bijvoorbeeld voor een drankje en/of een hapje. Ook na afloop kunt u nog een drankje / hapje kopen.

De opbrengst van beide concerten gaat dus naar giro 555 t.b.v. Oekraïne. Er is ook de mogelijkheid om een extra gift te doen in een box die daarvoor in het kasteel staat.
U kunt via www.kasteelloenersloot.nl voor een concert reserveren. Parkeren kunt u op de gratis kasteel-parkeerplaats, 10 minuten lopen van het slot. Parkeermedewerkers wijzen u de weg.

Meer info over het concert via musica@pygmalion-art.com of 06-10461323.