Benefiet Kerstconcert in kerk van Breukelen

Zondagmiddag 11 december a.s. vindt in de H. Johannes de Doperkerk in Breukelen een prachtig benefiet Kerstconcert plaats met het internationaal bekende klassiek kwartet Brothers and Sisters. Dit kwartet wordt gevormd door de zussenCharlotte & Josefien Stoppelenburg, zang en de broers Martijn en Stefan Blaak op piano. De opbrengst van het concert is voor De Thuisgevers.

Het kwartet Brothers and Sisters probeert met een bijzonder programma in Apollinische harmonie deze tijd van het jaar muzikaal te vatten. De zussen openen het concert met het prachtige pastorale duet He shall feed his flock en het verheugende Rejoice van Händel. Het Pianoduo Stefan en Martijn Blaak, de brothers, ontfermen zich vervolgens over de Waldsteinvariationen van Beethoven. Verder kunt u luisteren naar het kerstoratorium van Respighi, naar liederen van Liszt en van Wim Stoppelenburg en naar drie pianostukken uit het ballet ‘de Notenkraker’ van Tsjaikovski. Tenslotte trakteert het kwartet u nog op Nederlandse hedendaagse muziek van Dick Kattenburg en op het Spaanse duet El desdichado van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Kortom, een zeer gevarieerd en aantrekkelijk muzikaal programma. 

De opbrengst van het concert komt ten goede aan het initiatief De Thuisgevers, dat een oplossing biedt voor de vastgelopen asielopvang. Door statushouders tijdelijk te huisvesten bij maatschappelijke organisaties, (sport)verenigingen en kerken kunnen deze nieuwe inwoners sneller integreren en komen hun plaatsen weer vrij in de AZC’s. De Thuisgevers werken hierbij goed samen met de lokale overheid en met vele plaatselijke vrijwilligers.

Kerstconcert Breukelen

Datum en Tijd: zaterdag 11 december 16.00 tot 17.45 uur 

Plaats: H. Johannes de Doperkerk, Straatweg 146, 3621 BV Breukelen

Kaartverkoop: aan de deur of reserveren via: http://bit.ly/brotherssisterskerstconcert

Prijzen: Vanaf 18 jaar € 25,00 p.p.

Tot 18 jaar en CJP pas/studentenkaart/U-pas € 10.00 p.p.

Goede Doel: www.dethuisgevers.nl