Bewoners Bloemstede houden burendag in teken van diversiteit

Bewoners van de wijk Bloemstede in Maarssenbroek vierden op 1 oktober burendag. Een week later dan Nationale Burendag, maar 1 oktober is het Wereld Diversiteitsdag. Een van de initiatiefnemers: “Onze wijk wordt met de komst van statushouders, steeds diverser van samenstelling. Het is daarom des te belangrijker om met elkaar in verbinding te staan”.

Alle buurtbewoners waren welkom. De initiatiefgroep heeft om alle bewoners te bereiken in het buurtje geflyerd en met succes. De opkomst was ondanks de enkele buien tussendoor, hoog te noemen. Het wijkdeel waar burendag gevierd werd ligt om de, door bewoners, prachtig onderhouden buurtuintjes. De bewoners zijn van mening dat het belangrijk is dat de buurt samenkomt en elkaar leert kennen en dat een veilig gevoel in de wijk bevorderd wordt door goed onderhoud. Samen zetten ze er de schouders onder om dat met elkaar, voor elkaar te krijgen.

Zo hadden buurtgenoten zelf cake en Syrische zoetigheden gemaakt. Was er overheerlijke koffie en lekker belegde broodjes. Burendag Bloemstede kreeg ook bezoek van SP raadslid Tineke de Vries en commissielid Truke Noordenbos, die voor de bewoners heerlijke zelfgemaakt tomatensoep meebrachten. Riëtte Habes van Samen Stichtse Vecht had voor de bewoners krentenbollen en bakjes salade meegebracht. Naast de goede verzorging voor de innerlijke mens, waren er kraampjes met tweedehands spullen om sponsorgeld op te halen. De initiatiefgroep kan terugkijken op een succesvolle ochtend en middag.