Bewoners Reigerskamp schuiven aan bij buurttafel

De bewoners van de Reigerskamp werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje: een buurttafel, om de straat onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes nader tot elkaar te brengen. Bewoonster Angelique won een van de 12 Aviko Buurttafels van dit jaar en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een avond vol gezelligheid.

Samen eten verbindt
De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat vier jaar geleden startte met de Buurttafelcampagne om buurtbewoners met elkaar te verbinden. En als iets verbindt, is het wel samen eten. Als er een goed contact is in de buurt, voelen mensen zich er veiliger en is het ook gezelliger; dat is zeker ook gebleken bij de ruim 160 buurttafels die reeds gehouden zijn. Op www.avikobuurttafel.nl kon je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 12 Buurttafels van dit seizoen.

Mooie band met de buurt
De Reigerskamp viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 30 september, de straat in. Bewoonster Angelique vond de buurttafel een perfecte manier om haar buurtbewoners beter te leren kennen. Ze woont er net een jaartje en heeft door corona nog maar weinig contact kunnen hebben met de buren. Dertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte lange tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact
Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.